makonja BLOG


mac novice, mac nasveti in mac testi programov
"Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works. " Steve Jobs

Apple baza znanja na makonja.info.


PicasaImage via WikipediaPogosto uporabljam Googlovo spletno storitev Picasa za nalaganje slik, filmčkov, ki jih potem delim s prijatelji družino. Na Win računalnikih je to dokaj preprosto z Picasa programom, ki si ga namestimo in lahko z njim delamo tudi kaj več kot le nalagamo slike. Za Mac tega programčka še ni, obstaja pa Picasa web uploader, ki nam olašja samo nalaganje slik.

Uploader je preprost, prvo se logiramo v naš račun in izberemo ali želimo naložiti v že obstoječi album ali pa želimo ustvariti novega. Potem pa samo z drag in drop dodamo slike in filmčke in kliknemo upload. Na koncu nas program še vpraša ali želimo pogledati album ali ne.


iPhoto 5Image via Wikipedia
Če uporabljamo iPhoto se Picasa web uploader namesti tudi tja in namreč kot plug in. V iPhoto izberemo slike, ki jih želimo naložiti, kliknemo File>Export>Picasa Web albums. Od tam naprej je pa enako kot pri samostojnem Picasa web uploaderju.



Prilagam še filmček, da si lahko na hitro pogledate prednosti Picasa storitve. Če je slučajno še nimate je postopek zelo preprost in lahko uporabite obstoječe podatke od gmaila. Svetujem.

V filmču je prikazan stari iPhoto, gumb Export se sedaj nahaja pod File>Export in ne Share>Export. I'm reading: Picasa web uploaderTwitni tole!

0 komentarji

Objavite komentar

Naročite se na: Objavi komentarje (Atom)