makonja BLOG


mac novice, mac nasveti in mac testi programov
"Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works. " Steve Jobs

Apple baza znanja na makonja.info.



Je program, ki vam omogoča upravljanje vašega mac-a s telefonom prek bluetootha ali wirelessa.

Jaz sem program testiral z Nokio e61i (wi-fi in bluetooth) in Nokio 6120 Classsic (bluetooth) in z obema deluje perfketno.

Prvi korak je instalacija programa, po downloadu se vam odpre package, ki ga 2xkliknete in izvršite instalacijo. Program se pojavi v System preferences in pred uporabo je potrebno urediti par nastavitev.

1. Dodajanje telefona

Kot prvo je potrebno vključiti bluetooth na macu in mobilem telefonu. Potem odpremo System preferences > Salling Clicker. Spodaj najdemo gumb Set up Device ..., ga kliknemo in izberemo model telefona.
Naslednji korak je instalacija programa na vaš telefon kar storimo s klikom na Install Client ... Izberemo telefon s seznama bluetooth naprav in ga kliknemo Send. Začne se prenos in instalacija programa na mobilnem telefonu. Če imate Nokio boste program dobili kot sms, ki ga odprete in potem samo klikate naprej, nadaljuj,...
Ko končate se vrnite na System preferences in kliknite Continue. Ponovno je potrebno izbrati mobilni telefon, kliknite Select ... in izberite telefon s seznama. Če imate nimate wirelessa na telefonu je tukaj za vas klik Done konec, tisti ki imate Wireless pa je potrebno še odkljukati I want to use this feature in si izmisliti passcode (samo številke) in potem klikniti Done.

Sedaj smo končali z nastavitvami na macu in je potrebno še omogočiti wireless na telefonu. Odpremo aplikacijo Clicker, kliknemo na WiFi settings in izberemo mrežo (mac in mobitel morata biti na enaki Wireless mreži) in vpišemo passcode, ki smo ga izbrali na macu.

2.Povezava z macom

Uporabni, ki nimajo wirelessa na telefon se povežejo tako, da oprejo System preferences > Salling Clicker in kliknejo Connect to Device. Tako sa povežejo tudi uporabniki wireless telefonov, ki želijo uporabiti bluetooth tehnologijo.

Wireless uporabniki, ki žejo uporabiti wireless tehnologijo za povezavo (priporočam ker se doseg zelo poveča) pa odprejo aplikacijo Client na telefonu in kliknejo Connect to WiFi. Ko telefon najde računalnik, kliknite connect in zadeva je gotova. (pred tem je potrebno iti na System preferences in klikniti Salling Client, da se program odpre, potem lahko seveda zaprete System preferences)

3. Možnosti uporabe

Kontroliramo lahko različne programe (iTunes, iPhoto, Keynote, Powerpoint, DVD player, VLC player, Eye TV, QuickTime, Mail, NetNewsWire, Front Row), prav tako lahko uporavljamo z miško na računalniku, upravljamo glasnost in pošljemo računalnik v spanje.

Zelo obsežno je upravljanje z iTunesi, kjer lahko delamo praktično vse od Playlists do iskanja glasbe po naslovu,... Skratka marsikaj.

Pri Mail appu je zanimivo, da lahko beremo email sporočila kar na telefonu, sicer ne vem koliko je to uporabna funkcija (verjetno bolj za tiste ki imajo samo bluetooth na telefonu in nimajo emailov na samem telefonu).

Program je plačjiv, tisti ko pa ne želite plačati svetujem uporabo torrentbay.org

Salling Clicker
I'm reading: Salling ClickerTwitni tole!

0 komentarji

Objavite komentar

Naročite se na: Objavi komentarje (Atom)