makonja BLOG


mac novice, mac nasveti in mac testi programov
"Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works. " Steve Jobs

Apple baza znanja na makonja.info.




Predstavil bi vam rad spletno aplikacijo, ki sem jo odkril že pred časom a o njej nisem nikoli napisal besedice.

Lasf.fm že verjetno vsi poznate, obstaja spletna in namizna aplikacija, ki vam glede na vpisano ime skupine/pevca predvaja podobno glasbo. Atunn uporablja Last.fm za predvajanje glasbe a je dodal še nekaj možnosti za izbor glasbe. Glasbo recimo lahko poslušamo glede na počutje, dogodek, žanr, prigodo, ritem, nacijo (slovenije zaenkrat še ni med slednjimi)...



Lahko pa ga uporabljate tudi kot Last.fm in poslušate glasbo glede na skupino/pevca. Torej poslušanje glasbe je ena od stvari, ki jo lahko počnete na Atunn.com. Druga prednost/zanimivost portala pa je predvajanje filmov. Atunn ima veliko zbirko filmov, ki jih lahko gledamo kar prek spleta.



Izbira je velika, sam je pa res da nekateri filmi ne delajo, nekateri, še posebej ta novi so v slabši kvaliteti.

Atunn ponuja še gledanje televizije, novice, igre,... Skratka marsikaj, vseh še nisem niti sprobal zato vas vabim da zadevo stestirate in napišete kaj ste ugotovili pod komentarje. Jaz uporabljam samo glasbeno funkcijo, ki se mi je zdela dovolj zanimiva da bi jo delil z vami.

Glede na to da ne obstaja namizna aplikacija za Atunn sem pobrskal po netu in našel program Fluid s katerim lahko katerokoli spletno stran spremenite v namizno aplikacijo. O Fluidu bom posebej napisal post, zato zaenkrat samo link kjer ga lahko potegnete dol.

lp, M I'm reading: Atunn - Glasba, filmi,...Twitni tole!

0 komentarji

Objavite komentar

Naročite se na: Objavi komentarje (Atom)