makonja BLOG


mac novice, mac nasveti in mac testi programov
"Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works. " Steve Jobs

Apple baza znanja na makonja.info.


Fluid je program, ki lahko spremeni vsako spletno stran v aplikacijo. Njegova prednost je tako imenovan SSB -Site Specific Browser, kar bi v prevodu pomenilo brskalnik za vsako stran. Podobno kot pri Google Chrome, kjer je vsak zavihek za sebe in v primeru sesutja, se sesuje samo prizadeti zavihek. Naj vam napišem nekaj primerov, zakaj mislim da je Fluid uporaben.

1. Google Translate kot aplikacija
Imate po mojem mnenju najboljši in največji brezplačni online prevajalnik kot aplikacijo na svojem namizju

2. Atunn music kot aplikacija

Jaz uporabljam Atunn za predvajanje glasbe in ker ta nima namizje aplikacije je Fluid poskrbel za to

3. Miniclip igre kot aplikacija
Tu pa tam odigram kakšno igro na Miniclipu, sedaj imam aplikacijo Miniclip na namizju in lahko se igram kadar hočemNetvibes, Gmail, Yahoo mail, Google docs, Flickr, Facebook, Tumblr, Blogger,...

Kako deluje?

Odprete Fluid in prilepite URL. Dodate ime aplikaciji in izberete ikono ali pustite da Fluid uporabi favicono izbrane strani in kliknete create. Voila! Že imate to spletno stran kot aplikacijo na namizju.Ko enkrat ustvarite aplikacijo jo lahko spremenite tudi v meni bar aplikacijo ali pa embededd aplikacijo. To spreminjate v odprti aplikaciji, kliknete na njeno ime v meni vrstici in potem klikate Convert to MenuExtra SSB ali Convert to Embededd SSB. Lahko se poigrate tudi z izgledom in raznimi drugimi nastavitvami pod preferences.

Več o Fluidu in download tukaj. I'm reading: Fluid spremeni spletno stran v aplikacijoTwitni tole!

1 komentarji

  1. lux  

    cool

Objavite komentar

Naročite se na: Objavi komentarje (Atom)