makonja BLOG


mac novice, mac nasveti in mac testi programov
"Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works. " Steve Jobs

Apple baza znanja na makonja.info.


Image representing Twitter as depicted in Crun...Image via CrunchBaseIskal sem idealno aplikacijo za Twitter, ki bi delovala na Macu in sem ugotovil da je ni! :)

Probal sem nekaj različnih aplikacij kot so Twitterific, Snitter, Twidget, Tweetr...

Program, ki me je nekako najmanj razočaral je bil Spaz.

Zakaj Spaz? (poglejte edit na koncu posta)
Ima možnost pošiljanja fajlov (drag & drop na text polje, slika se uploada na twitpic in se izpiše URL), je hiter, lepo zgleda, dodatne funkcije.

Zakaj ni najboljši?
Mogoče ima preveč možnosti (iskanje,...), ne omogoča da se minimizira v meni vrstico kot recimo Twitterific. Ne uporablja Growla ampak neko svojo zadevo, ki je podobna Growlu.




Kaj pa ostali?
Snitter je po domače povedano kr neki, ni delal vredu, je počasen in okoren. Twitterific je the next best thing, moti me to da se ne dajo pošiljat slike in da vsakič ko ga zeženem pokaže vse Twitte v Growlu. Drugače je dober. Twidget je pač widget in to mi ni pasalo že od začetka. Tweeter je ok, samo bo potrebno še nekaj dela da ga spedenajo. Scrolanje je čudno in deluje slabo s trackpadom, je pa res da je najhitrejši od vseh.

Tukaj so še linki, Twitterific, Snitter, Twidget, Tweeter 3.4 in Spaz.

Če ima kdo še kakšen Twitter app, ki misli da je vreden testa, prosim pod komentarje.

Še nekaj, moj twitter nick je.... uganili ste makonja in me lahko sledite če vas je volja :)

lp, M

edit: Danes sem našel še aplikacijo z imenom TweetDeck, ki pa mislim da je ultimate aplikacija za Twittanje na Macu. Vsebuje pošiljanje slik, skrajševanje URL-jev, grupiranje twittov, spreminjanje časovnega okvira,... Link tukaj. Manjka ji Growl integracija (uporablja svoje obvešanje) in minimiziranje s klikom na X in ne ugašanje.



Reblog this post [with Zemanta]
I'm reading: Twitter in Mac (pregled aplikacij)Twitni tole!

2 komentarji

  1. JernejK  

    twitteriffic je definitivno najhitrejši - twittdeck pa trenutno ponuja največ - še posebej kolone v katerih si lahko kreiraš skupine po izbiri (npr. Slovenia) in za sledenje določeni ključni besedi (search)... zaenkrat je še malce počasen ampak fantje so pridni in delajo pospešeno na tem

  2. Mak  

    po mojih "testiranjih" je bil Tweetr najhitrejši, Twittdeck pa je malce počasen oz. kr počasen, vendar mu oprostim na račun kolon in ostalih funkcij. dobra stvar bi recimo bilo tudi samodejno krajšanje URL-jev in drag&drop našin pošiljanja fajlov, kot to recimo omogoča Spaz.

    lp, m

Objavite komentar

Naročite se na: Objavi komentarje (Atom)