makonja BLOG


mac novice, mac nasveti in mac testi programov
"Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works. " Steve Jobs

Apple baza znanja na makonja.info.


Danes vam predstavljam aplikacijo PomagajMi, ki jo je naredil domačin, :) kolega s spletnega foruma Jabuk.si z nickom luka. Aplikacija vam je na voljo brezplačno in ekskluzivno samo na makonja BLOG. O aplikaciji in download link v nadaljevanju.

Aplikacija PomagajMi je namenjena času, ko imamo s svojim Macom težave. Zbere namreč informacije o vseh sistemih našega Maca (os, mrežni sistem, diski,...), ki jih lahko uporabimo za reševanje problemov. Najbolje bo, da predam besedo avtorju, ki je napisal nekaj besed o aplikaciji.

Kako deluje?

Preprosto potegneš program dol in ga poženeš. Na namizju se ti bo pojavila PomagajMi.txt datoteka, ki bo vsebovala prej naštete informacije o vašemu sistemu. Te informacije lahko pridejo prav pri ugotavljanju problemov z vašim sistemom.

Kako si s tem pomagam?


Odpreš PomagajMI.txt datoteko, kjer pogledaš če so bili določeni testi opravljeni. Če se kateri izmed testov ne izvede, potem se ve, da zna biti težava tam.

Kaj če mi to ne pomaga?

Potem zna biti pa problem nekje v softwareskem delu, torej v programih, ki jih poganjate. Če se vam to zgodi vam priporočam Repair Disk Permissions, v aplikaciji Disk Utility, ali pa download programa Onyx, ki vam bo računalnik še bolj temeljito pogledal in očistil.

Obstajata 2 različici aplikacije za Tiger in za Leopard OS.

Če imate z aplikacijo probleme, napišite komentar jaz pa bom kontaktiral avtorja, da vam pomaga.

lp,m

update: 22.1.09. Nadgradil na verzijo 0.3 za Leoparda, kjer je popravljena napak z pingi, ter dodana growl obvestilo. Nadgradil na verzijo 0.3.1 za Tigra kje je popravljena napaka z pingi.

I'm reading: PomagajMi aplikacijaTwitni tole!

0 komentarji

Objavite komentar

Naročite se na: Objavi komentarje (Atom)