makonja BLOG


mac novice, mac nasveti in mac testi programov
"Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works. " Steve Jobs

Apple baza znanja na makonja.info.




Kaj sploh je ta mini DisplayPort, ki se pojavlja na novih Macbookih?

To je grafični izhod, ki je zamenjal mini-DVI in DVI izhode starih Macbookih (to je vsem jasno). Vprašanje pa je, če je to samo še eden od Applovih marketinških trikov, da bi ljudje kopovali nove kable in nove konverterje, ali pa je ta standard dejansko boljši oz. uporabnejši?

DisplayPort je v resnici, odprt industrijski standard, ki ga spodbujajo Video Electronics Standards Association (VESA). Poleg tega Apple ni edina družba, ki podpira DisplayPort. HP, Philips, Samsung, Lenovo, AMD, NVIDIA, Intel in številna druga podjetja so že podprla ta novi standard, tako da bomo lahko videli veliko več DisplayPort-združljivih naprav v prihodnjih letih.

Kar naredi DisplayPort boljši od DVI-ja se nahaja v tehnologiji in zmogljivosti. DisplayPort ima večjo pasovno širino kot DVI, na primer (ni potrebe po Dual-Link DVI priključku, kajti en DisplayPort lahko sprejme 30-palčni zaslon). DisplayPort prav tako podpira širokopasovno Digital Content zaščito (HDCP). Na kratko... DisplayPort je bolj zmogljiv.

DisplayPort pa je tudi manjši (zavzame manj prostora na strani prenosnika), lažji za priklop (deluje podobno kot USB, plug in plug out, brez privijanja) in je bolj vzdržjiv (ni pinov da bi se lahko ukrivili kot pri DVI konektorju).


Več o DisplayPortu tukaj.





I'm reading: DisplayPort na novi MacihTwitni tole!

0 komentarji

Objavite komentar

Naročite se na: Objavi komentarje (Atom)