makonja BLOG


mac novice, mac nasveti in mac testi programov
"Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works. " Steve Jobs

Apple baza znanja na makonja.info.


Mac OS X po defaultu nima audio recorderja (če ga slučajno ima ga jaz nisem našel). Zato sem potreboval zunanjo aplikacijo. Microsoft Office Word ima možnost če greste na File > Project gallery > Word Notebook Layout in potem kliknete Audio snemanja, samo da bi za vsako figo, ki jo zelim posnet odpiral Word se mi zdi nesmiselno. Poleg tega se ta Wordov posnetek shrani kar z dokumentom in potem ga je potrebno še exportat.

Rešitev sem našel v Audio Recorderju. Preprost program za snemanje zvoka v različnih formatih. Ali pač!? Audio Recorder dela točno to kar mora snema in shrani posnetek. Po defaultu snema v .m4a obliki, ki pa ravno ni najboljša, še posebej če želite posnetke pošilajti okrog. Rešitev je snemanje v mp3 formatu, ampak tukaj se stvar zakomplicira. Sam Audio Recorder ne more snemati v mp3 oz. potrebuje LAME libray.

Postopek kako pripeljati da Audio Recorder snema v mp3 je sledeč:

1. Tukaj dobimo Audio Recorder in ga namestimo

2. S tega mesta potegnemo dol LAME library zip fajl, zadevo odpakiramo in v mapi package > usr > local > lib > najdemo fajl z imenom libmp3lame.dylib, ki ga potrebujemo

3. Odpremo novo okno in gremo v Applications, najdemo Audio Recorder, označimo ga in kliknemo na gumb v obliki zobnika in izberemo Show package Content



4. libmp3lame.dylib fajl prekopiramo tja (ne v mapo contents, poleg nje) in zaženemo Audio Recorder



5. Na dropdownu Voice settings izberemo Edit settings, pri Format izberemo mp3 in zapremo okno





6. Audio Recorder sedaj snema v mp3 formatu

lp, M I'm reading: Audio Recorder za MacTwitni tole!

4 komentarji

  1. Anonimni  

    Kaj pa GarageBand?

  2. Mak  

    GarageBanda nisem po pravici nikol uporabljal. Verjmem da se nekje sikriva funkcija snemanja, vendar je Audio Recorder precej bolj preprost. Bom pa pogledal tudi na GarageBand. hvala za komentar.

    lp, m

  3. Anonimni  

    V Garageband si samo ustvariš nov projekt, nato nov track, izbereš real instrument in klikneš gumb za snemanje.

    Pogrešam pa tudi sam eno lite aplikacijo, podobno tisti v Winsih, ki enostavno samo posname z enim klikom in shrani in to je v tem programu najbrž bolje porihtano.

  4. Mak  

    tale programcek je v bistvu ekivalent tistega v winu. one click record :)

Objavite komentar

Naročite se na: Objavi komentarje (Atom)